Sute la angajaţi la firma româno-chineză de la Rovinari

Societatea mixtă Huadian Oltenia Energy SA va avea sediul în Rovinari, iar în luna mai ar putea fi înregistrată la Registrul Comerţului. În cadrul acesteia vor lucra un număr de circa 250 de angajaţi, anunţă Complexul Energetic Oltenia, care va fi acţionar minoritar la noua societate.
Chinezii au fost timp de două săptămâni în Gorj. „În perioada 28.03.2016 – 12.04.2016 s-a desfăşurat  vizita de lucru, în România, a reprezentanţilor chinezi ai societăţii mixte Huadian Oltenia Energy SA, delegaţia fiind condusa de vicepreşedintele acesteia. Următoarea vizită va avea loc în cursul lunii mai, când se preconizează că vor fi perfectate contractele, iar noua societate va putea fi înregistrată la Registrul Comerţului. Începerea lucrărilor de construire a noii centrale de 1 x 600 MW se va face după obţinerea tuturor avizelor şi aprobărilor necesare. Durata de construire este de circa 36 de luni de la obţinerea autorizaţiei”, arată CE Oltenia. Compania mai precizează că „Această nouă capacitate de producţie ar trebui să înlocuiască capacităţile existente în SEN, a căror durată de viaţă este expirată şi a căror tehnologie ce aparţine anilor ’70 este depăşită”.
CE Oltenia estimează că, în perioada implementării proiectului, vor fi create peste 4.000 de locuri de muncă, iar noul grup energetic va utiliza 4,6 milioane tone de lignit anual, ceea ce înseamnă securizarea a 3.000 locuri de muncă. (A.A.)

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: