Rețetă de gem de zmeură cu banane

Gemul de zmeură cu banane este o combinație perfectă ce vă va cuceri şi veţi face an de an acest fel de gem. Este dulce, aromat și potrivit pentru orice clătitele delicioase sau pentru micul dejun.

Chiar dacă pare puţin neobişnuită alăturarea de zmeură cu banane, gemul rezultat are o durată lungă de valabilitate şi multe vitamine. Bananele conțin potasiu, magneziu, vitamina C, fier, vitamina tinereții E și desigur, serotonina, numită şi hormonul fericirii.

Ingrediente: un kg de zmeură proaspătă; 250 g de banane; 800 g de zahăr şi o lingură de acid citric sau suc de lămâie.

Mod de preparare: Adăugați zmeura într-o cratiță cu fundul gros. Presați fructele cu o presă pentru cartofi sau dați prin blender şi transferați amestecul obținut într-o cratiță. Tăiați bananele în jumătăți sau sferturi și le adăugați peste zmeură.

Adăugați apoi zahărul și acidul citric peste zmeură. Amestecați bine și puneți pe foc. Pentru a evita arderea gemului amestecați cu o lingură. Aduceți gemul până la fierbere și reduceți focul la minim.

După fierbere, mai gătiți 10-20 de minute, amestecând și înlăturând spuma. Dacă doriți un gem mai gros, gătiți timp de 30-40 de minute sau adăugați pectină în gem. Fără a lua de pe foc, turnați gemul în borcane sterilizate uscate.

Întoarceți dulceața obținută cu capacul în jos, acoperiți-o până când se răcește complet.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: