Tânără filmată în condiții inumane. Părinții nu recunosc

O tânără de 23 de ani din localitatea Ursați a fost filmată în condiții greu de imaginat, legată cu lanțuri și cu pătura în cap. Scena s-ar fi petrecut în locuința asistentei maternale a fetei, care este acuzată de vecini că o neglijează pe tânără. Femeia care ar trebui să aibă în permanență grijă de fată spune că aceasta mai are obiceiul să-și pună hainele în cap dar că nu ar fi ținut-o niciodată în lanțuri. O echipă a Direcției pentru Protecția Copilului s-a deplasat ieri la locuința fetei și au găsit-o însă pe aceasta în regulă.

O echipă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a mers ieri la locuința unde ar fi fost filmată tânără de 23 de ani în lanțuri. Inițial, tatăl biologic al fetei, Vasile Rădășoiu, a refuzat ca asistenții sociali să intre în locuință susținând că fata este foarte bine îngrijită. ”Nu o ține nimeni legată, vă jur, vă aduc Biblia și jur cu mâna pe Biblie în săptămâna patimilor că nu o ține legată. Există multe filmulețe neadevărate, nu este legată, fata nu iese singură afară, trebuie scoasă afară. Fata îi mai ține pătura în cap când pleacă, este o persoană bolnavă, nu-i sănătoasă, dar nu o ține legată. Sunt numai minciuni”, a spus Vasile Rădășoiu, tatăl biologic al fetei. Vecinii îl contrazic pe tatăl fetei și o acuză pe asistenta maternală că o neglijează constant pe fată pentru că mai are și un alt loc de muncă. ”Sunt condiții greu de imaginat, nici nu vă pot povesti. Este ținută în condiții inumane, nu o îngrijește nimeni, asta este problema. E ținută pur și simplu să existe până când se va sfârși. Mi-e greu să vă spun, sincer. S-a văzut pe film, nu poate fi niciun truc, cine poate să trucheze un asemenea film, de ani și ani e ținută așa, nici nu știu cum mai rezistă vital”, a spus un vecin.

”Fata era în pat, mesteca ceva”

Într-un final, echipa Direcției de Protecție a Copilului a reușit să pătrundă în locuința femeii și a constatat că fata este bine îngrijită. ”Condiții sunt de locuit, locuința curată, decen, fetița era în pat, mesteca ceva mâncare în gură, televizorul pornit, este căldură. Chiar m-am uitat de stâlpul care este în filmuleț dar nu este niciun stâlp în curte. Doamna spune că o mai scoate în leagăn”, a spus Rodica Marcău, reprezentant DGASPC Gorj. Femeia care ar trebui să aibă grijă de tânără neagă că ar neglija-o pe fată deși recunoaște că aceasta petrece cam două ore pe zi singură, asta în condițiile în care are handicap grav. ”Nu știu cum s-a putut face acest film, a văzut doamna dacă este legată, cum este trăită și în ce fel e ea că tot statul mi-a dat-o în felul acesta de la un an de zile. Eu lucrez în ture dar mai vine și cumnata mea și mama, două ore pe zi mai poate sta și singură”, a spus Nicoleta Călescu, asistent maternal.

Vizualizări: 1,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: