Târg pentru firmele de exerciţiu

Elevii de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” se pregătesc serios pentru o viitoare carieră în domeniul afacerilor. Pentru acest lucru, au organizat ieri o expoziţie, ce-i drept, virtuală,  în cadrul căreia  şi-au etalat talentul organizatoric în amenajarea unor  firme de exerciţiu. Nu este pentru prima dată când tinerii de la acest liceu participă la asemenea manifestări, deoarece firma de exerciţiu este un model de învăţare des folosit în unităţile de învăţământ cu profil comercial. Prin intermediul unui astfel de exerciţiu, se simulează activitatea de la o firmă reală.

Ca să se poată  descurca onorabil, fiecare elev a stabilit  dinainte obiectivele activităţii pe care o reprezintă şi a întocmit documentele de înfiinţare a  firmei .Pentru a-şi promova imaginea companiei, elevii au elaborat cataloage de prezentare cât mai atractive. La standuri au fost expuse produse variate,de la articole vestimentare, până la aparate de fotografiat, iar la sfârşit s-au realizat “tranzacţii” între cele 6 firme participante.

Întreaga activitate a fost coordonată de profesorii de specialitate  din liceu, iar la târg s-au întrecut  elevi de la toate  clasele de-a XI-a. În anii trecuţi, reprezentanţi ai Colegiului Comercial au participat şi la ediţii naţionale şi internaţionale ale tîrgurilor de firme în exerciţiu. Astfel, nu le-a fost greu să elaboreze proiectele. Profesorul responsabil al comisiei metodice, doamna Fuiorea Drăgan Rodica, declară: “Copiii au deja o experienţă din anii trecuţi, pentru că unele dintre firme sunt deja o perpetuare a celor organizate de clasele mai mari”.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: