Târgu-Cărbunești: Doi pacienți cu Covid la Terapie Intensivă

Peste 30 de persoane sunt internate, în acest moment, în spitalul Covid din județul Gorj. Dintre pacienți, doi sunt internați la Terapie Intensivă, însă starea lor nu este gravă, spune directorul unității medicale, dar ambii au și alte probleme de sănătate. Cel mai în vârstă pacient are 71 de ani.

O infirmieră infectată cu Covid 19, angajată la Protecția Copilului, a fost transferată la un spital din Timișoara. A fost solicitarea familiei, iar spitalele au fost de acord cu acest transfer. Alți doi pacienți primesc tratament, la Târgu-Cărbunești, în secția de Terapie Intensivă.  „A fost o doamnă infirmer care a fost transferată la Timișoară. Nu era în stare gravă, dar a solicitat familia acest lucru și spitalele au fost de acord. Celelalte infirmiere de la Protecția Copilului au simptome minore. Copiii nu au deloc, dar fiind copii cu handicap este mai dificil cu ei. Trebuie supravegheați permanent. Avem doi pacienți la Terapie Intensivă. Nu sunt intubați, respiră singuri. Cel mai vârstnic pacient are 71 de ani. Este unul dintre pacienții de la Terapie Intensivă. Mai are și alte probleme”, a spus Constantin Tîrziu, directorul spitalului.

Până acum, 44 de persoane, internate în spital, s-au vindecat de Covid 19. O tânără a ieșit din spital după 35 de zile petrecute în salon. Nu avea simptome, dar testele negative au venit foarte greu în ciuda tratamentului. „79 de pacienți am avut până acum. Vindecați sunt 44 și o persoană decedată. 34 de persoane sunt acum internați. Am avut pacienți externați după 15 zile, dar am avut și o pacientă care s-a externat după 35 de zile. Nu avea două negativări consecutive și de aceea a stat mai mult în spital cu toate că tratamentul era foarte bun. Am modificat și schema de tratament, dar s-a negativat mai greu. În ultimul timp, am trimis probe numai la laboratorul din Craiova”, a mai spus managerul spitalului din Târgu-Cărbunești, la Tele3.

Pentru Gorj au fost raportate 143 de cazuri de la începutul pandemiei. Cel mai recent este al unui angajat de la Finanțele Publice, mai mulți funcționari fiind trimiși în izolare la domiciliu. „În data de 31 mai 2020 situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 143 cazuri confirmate cu COVID-19 pe raza județului Gorj, din care 77 persoane vindecate și externate, 53 persoane internate în spitale din județul Gorj, 6 persoane (internate în spitale din județele de domiciliu și 7 persoane decedate”, a transmis DSP Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 4,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: