Târgu Jiu are nevoie de un spital construit de la zero

Circuitele care nu pot fi respectate din cauza modului în care au fost construite clădirile unde funcționează cel mai important spital din județul Gorj și infecțiile nosocomiale imposibil de limitat readuc în discuție un subiect sensibil pentru sănătatea din Gorj. Târgu Jiul ar avea nevoie de un spital construit de la zero ca să rezolve toate problemele, este de părere președintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

Problema nerespectării circuitelor din spital a fost sesizată chiar și de fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care a venit, anul trecut, în control inopinat la unitatea medicală de la Târgu Jiu, apoi a trimis Corpul de Control pentru verificări amănunțite.

Circuitele sunt imposibil de respectat, susține Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj, care a și explicat de ce nu se poate acest lucru: „Sunt circuite care nu se respectă. Din păcate, în locațiile unde sunt acum spitalele, și în special în cel de pe Tudor Vladimirescu, e foarte greu să respecți aceste circuite. Așa este structura clădirii. Indicat ar fi să se construiască de la zero un spital ca să fie respectate circuitele. Sunt și infecții nosocomiale în multe unități sanitare atât la nivel național, cât și în județul Gorj. Acele infecții nu pot să dispară decât prin dărâmarea cu totul a zidurilor”.

Totul duce la înmulțirea cazurilor de infecții nosocomiale. În aceste condiții, sunt extrem de greu de eliminat. Soluția este un spital ridicat de la zero. „Dacă nu au circuitele funcționale, așa cum sunt prevăzute de lege, și nu se pot elimina infecțiile nosocomiale care mai persistă în anumite secții, atunci soluția este să fie construit un spital de la zero. Și la RMN, și la CT, dacă au nevoie, pacienții sunt transferați între clădirile spitalului. Cred că este foarte necesar să fie construite spitale noi atât la nivel regional, cât și local. Nu fac parte din obiectul de activitate al Casei de Sănătate, dar cred că avem dreptul, ca cetățeni ai acestei regiun și ai acestui județ, să ne exprimăm un punct de vedere”, a mai declarat Daniel Șurlea la un post de televiziune.

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: