Târgu-Jiu: Copii ținuți ore întregi pe scările spitalului pentru o consultație

A doua zi de Crăciun a venit cu o avalanșă de copii la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Singurul medic de serviciu nu a părăsit camera de gardă nicio secundă și a consultat pe bandă rulantă copiii care s-au prezentat cu diferite afecțiuni, în special viroze și pneumonii.

Ore întregi au petrecut copii și părinți pe scările spitalului, așteptând să fie consultați de singurul medic de serviciu.

”De când am intrat pe poarta spitalului ni s-a spus că avem de așteptat, că este coadă la urgențele pediatrice și că s-au prezentat peste 40 de copii de dimineață și până la orele amiezii. Vreau să vă spun că am stat cu copilul în frig pe scările spitalului 3 ore pentru că este un singur medic de gardă care consultă. Au fost mulți copii, de diferite vârste și efective nu aveam ce face decât să așteptăm. Asta este imaginea spitalului. Se putea chema un medic de acasă când au văzut câte prezentări sunt în urgențe, dar nu se vrea. Este bătaie de joc și la adresa cadrelor medicale și a pacienților”, a povestit o mămică.

Cozi au fost și în farmacii. În prima zi de Crăciun, în singura farmacie de gardă din Târgu-Jiu s-au format cozi de peste 60 de persoane, iar timpul de așteptare a depășit o oră și jumătate.

În plus, foarte multe medicamente prescrise de medici nu se găsesc în farmacii, în special antibiotice.

Galerie foto


Vizualizări: 2,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: