Târgu Jiu: Cum se va schimba zona Narciselor de anul viitor

Un teatru de vară va prinde contur, de anul viitor, în zona Narciselor. Este doar o parte din planul pe care îl au autoritățile pentru acele 40 de terenuri pe care le-au preluat de la Unitatea Militară. Când va fi gata centrul de agrement, acolo vor fi mutate toate petrecerile care au loc, în prezent, pe insulița Jiului. Tot acolo, urmează să fie amplasate și toate sculpturile ce au rezultat în urma taberelor de sculptură organizate în orașul lui Brâncuși.

În total, Primăria Târgu Jiu a obținut în jur de 3 milioane de euro să înfrumusețeze zona Narciselor. De anul viitor, vor începe lucrările acolo și va fi creată o zonă uriașă de agrement. “E vorba de un proiect de 3 milioane de euro. Acum e un stufăriș în zonă. Vor fi câteva mii de arbuști și pomi ornamentali care se vor planta în acea zonă. Își va schimba în totalitate configurația actuală. Va fi o scenă care va rămâne acolo, un fel de teatru de vară. Este o suprafață foarte mare”, a spus primarul Marcel Romanescu.

De asemenea, tot acolo vor fi mutate toate sculpturile din oraș care au fost realizate de artiștii care au participat de-a lungul anilor la taberele de sculptură organizate la Târgu Jiu. „Odată cu realizarea acestui spațiu de agrement în zona Narciselor, toate aceste opere pe care le vedeți astăzi înșirate pe toată raza municipiului Târgu Jiu, poate cu excepția câtorva, inclusiv cele de la Bârsești realizate în tabăra de sculptură de anul trecut, vor fi amplasate în zona Narciselor. Avem sute de opere care nu știu dacă își au locul acolo unde au fost amplasate până acum”, a mai spus edilul, la Gorj TV.

Vizualizări: 2,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: