Ambulatoriu nou la Motru. Când vor începe lucrările!

Spitalul din Motru va beneficia de modernizări importante și, odată cu acestea, va fi construit un ambulatoriu nou în imediata vecinătate a acestuia. Proiectul este în valoare de 2,5 milioane de euro, iar lucrările vor demara în primăvara anului viitor. Toate cabinetele medicilor vor fi modernizate și dotate cu toate cele necesare.

Șantierul va fi deschis la Motru, în luna martie. Lucrările vor fi complexe și presupun ridicarea unui ambulatoriu nou lângă Spitalul Municipal din Motru. 

Primarul Gigel Jianu a explicat care este stadiul acestui proiect: „S-a realizat contractarea proiectării în acest caz. A fost contractată execuția proiectului tehnic. Are la dispoziție proiectantul 60 de zile. Luna viitoare trebuie să ne predea lucrarea, apoi începem procedura privind achiziția executării acestei lucrări. Prin ianuarie, vom scoate la licitație execuția, în februarie vom avea constructorul și în martie vor începe lucrările. Este o lucrare mai complexă. Presupune realizarea unui tronson al spitalului, construcția unui ambulatoriu nou, construcție nouă alături de spital și dotarea acestui ambulatoriu”.

Lucrările se vor întinde pe parcursul a 12 luni. Pe lângă clădirea care va fi construită de la zero, toate cabinetele medicilor vor fi dotate cu aparatură modernă și mobilier nou. „Se va realiza eficiența energetică a tronsonului de spital, din partea în care se află ambulatoriul. Va fi modernizat de la subsol până la acoperiș tot. Se vor face lucrările necesare. Se va construi o clădire alături, o clădire nouă, cu parter și un etaj, care va avea o legătură între spital și ambulatoriu. Toate cabinetele și sălile de așteptare vor fi dotate cu ce e necesar pentru desfășurarea activității. Din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, acestea au termen de finalizare 12 luni”, a mai explicat primarul din Motru, Gigel Jianu.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: