Grădiniţă cu program prelungit la Turburea

Autorităţile locale din Turburea au veşti bune pentru părinţii din localitate care nu au cu cine să-şi lase preşcolarii. O grădiniţă nouă se construieşte în satul Poiana şi va fi cu program prelungit. Deocamdată nu s-a stabilit dacă mâncarea copiilor se va prepara în cantina din comună, care va fi dotată cu toate cele necesare, sau va fi contractată o firmă de catering.

Grădiniţa cu program prelungit care se construieşte în satul Poiana are o suprafață de 440 metri pătraţi şi va beneficia de mai multe săli de clasă, sală de mese şi toalete.

Valoarea totală a investiţiei este de 10.000.000 de lei şi va deservi în primă fază copiii din satele Poiana, Şipotul şi Cocorova. "Sunt foate mulţi părinţi care vor să-şi înscrie copiii la program prelungit. Noi vrem să desfiinţăm grădiniţele de la Şipotul şi Cocorova, unde sunt patru grupe, şi să le aducem aici la Poiana. Cheltuiala ar fi mai mică, mai ales că la grădiniţa de la Cocorova noi plătim chirie pentru că este în casa unui boier. Vreau să vă spun că nu avem aici bucătărie pentru că ne complicăm prea mult, trebuie duse proble la un laborator şi mai mult ca sigur o să contractăm o firmă de catering să aducă mâncarea la prânz, sau ar mai fi o soluţie, să gătim la cantina din comună", a precizat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Mai mult decât atât, şi cantina din Turburea va intra într-un proces de amenajare şi dotare. "Avem un proiect depus prin AFIR pentru modernizarea şi dotarea cantinei din centru. Valoarea este de 300.000 de lei şi o să achiziţionăm 500 de mese, 500 de scaune, veselă, tacâmuri, frigidere, lăzi frigorifice, plite şi electrocasnice. Tot ce e nevoie într-o cantină. Noi acum o dăm gratuit pentru diferite evenimente, zile onomastice, botez, nuntă, pomeni, dar după ce o facem n-o s-o închiriem. Ştim cum e cu astea. Primeşti bani pe o parte şi cheltuiești pe alta. O să o folosim cu circuit închis pentru evenimente sociale în comună", a mai spus primarul din Turburea.

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: