Târgu Jiu: Motivul pentru care nu continuă reabilitarea primăriei

Lucrările de reabilitare a sediului primăriei Târgu Jiu au stagnat odată cu începerea anchetei procurorilor ce s-a lăsat cu reţinerea a doi funcţionari şi a arhitectului care a întocmit proiectul de reabilitare. Surse din cadrul primăriei spun că lucrările nu au mai fost continuate pentru că nu a fost găsit un proiectant care să-l înlocuiască pe arhitectul Iulian Cămui. Fiind vorba de un monument istoric este nevoie de un arhitect autorizat pentru astfel de monumente ori la nivelul judeţului Gorj puţine sunt persoanele care ar deţine o astfel de autorizaţie.

Lucrările de reparaţii la faţada sediului primăriei Târgu Jiu au fost demarate fără autorizaţie de construcţie, document ce a fost obţinut abia după trei luni de la începerea executării lor. Acesta a fost şi motivul pentru care procurorii au demarat ancheta ce s-a lăsat cu reţinerea Mihaelei Orzan, consilier la Serviciul Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, a Monicăi Vlădoianu-consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură Gorj şi a arhitectului Iulian Cămui. Acum nu mai sunt probleme cu autorizaţia însă lucrările au fost sistate, deşi faptul că fac obiectul unei anchete nu presupune şi stoparea lor. Potrivit unor surse din primărie, lucrările nu pot fi continuate pentru că nu s-a găsit un arhitect care să-l înlocuiască pe Iulian Cămui, care în prezent este anchetat în dosarul privind reabilitarea primăriei, şi drept urmare nu mai poate superviza lucrările. Problema este că nu orice persoană poate asigura dirigenţia lucrărilor de reabilitare a sediului primăriei. Fiind vorba de un monument istoric este nevoie de un arhitect autorizat pentru astfel de clădiri, iar pe plan local nu prea sunt astfel de specialişti. Cel mai probabil şi cei care pot să urmărească astfel de lucrări se tem să ia în primire dirigenţia şantierului după scandalul legat de reabilitarea sediului primăriei fără autorizaţie de construcţie.

Ancheta demarată de procurori în acest caz este încă în desfăşurare iar Mihaela Orzan, Monica Vlădoianu şi Iulian Cămui sunt cercetaţi sub control judiciar. În paralel şi municipalitatea a dispus verificări interne pentru a stabili cine se face vinovat de tot acest scandal.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: