Târgu Jiu: Noi stații de încărcare pentru mașinile electrice

Municipiile Târgu Jiu, Pitești și Piatra Neamț vor primi bani pentru stații electrice, a anunțat Comitetul de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu,  care a aprobat, miercuri, 288 de dosare de finanţare în cadrul Programului „Rabla”, cu extensiile Clasic şi Plus.

Conform datelor centralizate, în Programul „Rabla Clasic” au fost acceptate 194 dosare pentru 399 de autovehicule, iar pentru Programul „Rabla Plus” au fost avizate favorabil 36 dosare pentru 100 de autovehicule dintre care 94 pur electrice şi şase electrice hibride.

Din Gorj, doar o singură societate își va reînnoi parcul auto. Experience Source S.R.L. a fost înfiinţată în anul 2005, domeniul principal de activitate fiind proiectarea, instalarea şi întreţinerea sistemelor de securitate. Societatea va beneficia de o primă de casare de 6.500 de lei pentru achiziționarea unei mașini noi, mai prietenoase cu mediul.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic - staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ- au fost aprobate trei dosare de finanţare depuse de către municipiile Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu.

În județul Gorj sunt înmatriculate mai puțin de 30 de mașini electrice.

Vizualizări: 1,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: