Târgu Jiu: Nunta de Aur, şi pentru văduvi! Intrarea, cu certificatul de deces!

Umor negru la Partidul Naţional Liberal. Cei cinci consilieri locali ai PNL Târgu Jiu au făcut un proiect de hotărâre în baza căruia la evenimentul „Nunta de Aur”, destinat cuplurilor care au împlinit 50 de ani de convieţuire, să participe şi persoanele văduve, cu condiţia să se fi căsătorit acum o jumătate de secol. Potrivit proiectului de hotărâre, doritorii vor beneficia de masa festivă dacă depun certificatul de deces al soţului/soţiei după caz. Participanţii nu vor pleca de la petrecere cu mâna goală, ci cu o „diplomă de supravieţuitor” şi 250 de lei. Bugetul alocat deja pentru Nunta de Aur, de 80.000 de lei, ar urma să fie suplimentat cu 25.000 de lei, dacă propunerea liberalilor va fi votată.

 Consilierii PNL au depus luni, 13 februarie, un proiect de completare a hotărârii privind desfășurarea evenimentului "Nunta de Aur". Aceștia solicită suplimentarea sumei alocate pentru sărbătorirea cuplurilor care împlinesc sau au împlinit 50 de ani de la căsătorie cu suma de 25 mii lei, în ideea ca și persoanele văduve din Târgu Jiu, care au împlinit o jumătate de secol de la căsătorie, să poată lua parte la petrecerea organizată de municipalitate. Aceste persoane trebuie să îndeplinească anumite condiții: să facă dovada că s-au împlinit 50 de ani de la data încheierii legale a actului de căsătorie, să facă dovada decesului soțului sau soției și a stării actuale de văduv. Aceste persoane vor fi premiate. "250lei pentru soțul/soția supraviețuitoare, diplomă pentru soțul/soția supraviețuitoare", se arată în proiect.  La acestea se mai adaugă și participarea la masa festivă.  

Inițiatorii proiectului au explicat că au făcut acest demers pentru că mulți târgujieni le-au solicitat acest lucru. "Am primit telefoane de la persoane care ar fi aniversat 50 de ani cu partenerul, numai că acela a decedat. Vreo 5-6 m-au sunat și mi-au spus că ar vrea să poată merge în condițiile în care au fost căsătorite de 50 de ani, dar partenerul a decedat și nu s-au recăsătorit. M-a determinat mai mult latura sentimentală în chestiunea aceasta. Le-am spus că o să încercăm să suplimentăm suma. Oricum este vorba de o sumă maximală, cred că o să fie maximum 10 solicitări. Două persoane au depus și cerere la primărie", a declarat consilierul local Eduard Berca.

Evenimentul ar urma să aibă loc, ca în fiecare an, de Dragobete, adică în data de 24 februarie. Ori ședința ordinară de Consiliu Local va avea loc la sfârșitul lunii. Inițiatorii spun că suplimentarea fondurilor se poate face și cu avizul comisiilor de specialitate. "Nu este vorba de Nunta de Aur, ci de cei 50 de ani de la momentul în care oamenilor acestora li s-a dat un certificat de căsătorie. Sună cam bizar, dar până la urmă nu s-a creat o problemă. Este vorba de oameni de o anumită vârstă. Cu ce sunt vinovați ei că nu au putut ajunge la momentul acesta împreună cu partenerul?", a explicat consilierul local Marcel Romanescu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: