Vîlceanu anunță decizia guvernului în legătură cu CE Oltenia

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, anunță că guvernul a decis accesarea unui împrumut de 1,1 miliarde de lei de la Trezorerie pentru Complexul Energetic Oltenia, bani necesari achiziționării certificatelor de carbon aferente producției de energie din acest an. 

"Știu că varianta împrumutului este privită cu îngrijorare de salariați. Și îi ințeleg. PSD a făcut astfel încât compania s-a împrumutat mulți bani, iar presiunea este pe umerii salariaților, care trebuie să producă și mai mult, și mai ieftin, fără ca managementul să-și fi făcut datoria. Îi asigur că Guvernul PNL nu va avea soluția împrumutului an de an, ci doar anul acesta, pentru că achiziția certificatelor este deja o problemă stringentă", a spus Dan Vîlceanu.

Memorandumul prin care compania să fie sprijinită pentru o perioadă de zece ani se află pe circuit în Guvern și va fi adoptat în scurt timp, mai susține Vîlceanu.

Potrivit unor surse, compania energetică din Gorj a achiziționat mai puțin de 400 de mii de certificate pentru emisii de gaze cu efect de seră dintr-un necesar de circa 12-13 milioane. Prețul unui certificat variază pe bursă între 25 și 30 de euro.
 
 
 

Vizualizări: 6,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: