Viceprimarul unei comune din Gorj, revocat

Viceprimarul din comuna gorjeană Bustuchin, Gheorghe Stoenescu, a fost revocat miercuri din funcție, în ședința Consiliului Local. Proiectul a fost inițiat de primarul Ion Ciocea, care a spus că nu mai poate lucra “cu un asemenea om”.

A fost a treia oară când primarul a pus pe ordinea de zi demiterea lui Gheorghe Stoenescu. “De ce să-i dau 9000 de lei pe lună, în loc să meargă la școală, acolo unde are catedra?”, spunea Ciocea înainte de ședință, în timp ce viceprimarul se plângea că a fost lăsat fără atribuții.

Ciocea a fost primar PSD câteva mandate, dar a fost exclus după ce a candidat independent la alegerile parlamentare. PSD a anunțat că va candida în 2020 cu Stoenescu la Bustuchin. Partidul are la Bustuchin 10 consilieri din 11, dar probabil că după revocarea viceprimarului, mulți riscă excluderea din partid.

PSD Gorj a reacțioat într-un comunicat în care îl acuză pe Ciocea de lipsă de caracter: "PSD Gorj a luat act de acțiunea întreprinsă de primarul Ion Ciocea, care a inițiat suspendarea viceprimarului Gheorghe Stoenescu. Singurul motiv pentru care edilul din Bustuchin a apelat la acest gest reprobabil și lipsit de orice justificare logică, este frustrarea și lipsa de caracter. Să suspenzi din funcție un om care te-a ajutat să ajungi primar, care ți-a fost alături în toate campaniile electorale, doar fiindcă ești supărat pe partidul din care acest om face parte, este impardonabil pentru o persoană care se consideră reprezentantul unei comunități".

Vizualizări: 4,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: