Târgu Jiu: Piaţa închisă, funcţională din februarie

Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală din municipiul Târgu Jiu îşi vor putea vinde produsele în sectorul închis de luna viitoare.

Conducerea societăţii Edilitara spune că noua construcţie va fi finalizată până la sfârşitul acestei luni. “Sperăm ca la 1 februarie să fie gata. Lucrau la partea de tubulatură, de aer condiţionat, de închideri, la mâna curentă, sunt destul de avansaţi. Urmau să-şi procure linoleumul pentru partea de pardoseală. Vor fi în jur de 150 de locuri. Cam 70 şi ceva de locuri pe parter şi pe etaj. Fiecare producător, fiecare societate o să găsească un corespondent şi în hală, în aşa fel încât să-şi poată desfăşura activitatea după propriul interes”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.

Producătorii şi comercianţii vor trebui să decidă dacă rămân la tarabele din piaţă sau îşi vor vinde produsele în hala acoperită. Taxele vor rămâne neschimbate indiferent de opţiune, spune administratorul Pieţei Centrale. Investiţia se ridică la circa 2 milioane de lei. În fiecare sezon rece comercianţii şi producătorii din Piaţa Centrală au înregistrat pierderi, asta pentru că gerul le-a distrus o parte din legumele şi fructele comercializate în spaţiul deschis.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: