Târgu Jiu: Scandal şi ameninţări pentru un loc de parcare

A fost scandal, joi, într-un cartier din Târgu Jiu când au fost împărțite locurile de parcare. În zonă sunt aproximativ 200 de apartamente, fiecare proprietar are mașină, dar nu au unde le gara. Negocierile s-au făcut chiar pe capota unei mașini.

Câteva ore, strada Revoluției din Târgu Jiu a fost blocată pentru că aproximativ o sută de persoane s-au strâns să primească un loc de parcare. În apropierea Inspectoratului Școlar Județean Gorj au fost împărțite peste 150 de locuri de parcare.

„Sunt mai multe mașini decât locuri de parcare. Eu am venit cu ideea să se extindă parcările, dar nu s-a vrut. Am cerut să se mute trotuarul și gardul viu mai spre blocuri, dar nu s-a vrut. În acest cartier sunt 158 de locuri. Au venit, până acum, 164 de cereri, dar sunt persoane care nu au făcut solicitare până acum. În zonă, sunt 282 de apartamente. Sunt mulți care nu vor prinde și nu știu unde le va da primăria și lor un loc”, a declarat Vasile Popescu, președintele asociației de proprietari din zonă.

„Le sparg mașina!”

Două sute de familii locuiesc în zonă. Majoritatea deține câte o mașină. Până acum, pentru locurile de parcare nu s-a plătit niciun leu, deși au fost create de ani buni. „Fac circ. Le sparg geamurile la mașină dacă parchează altcineva pe locul meu. Eu parchez aici din 1990. Cum să ne lase acum fără loc de parcare?! Plec de la serviciu și stau ore întregi aici să primesc locul de parcare. Văd că nu sunt trecută pe listă. Nu e deloc cinstit ce se întâmplă aici. Suntem cei mai vechi și nu mai prindem loc de parcare. Eu le sparg mașina. Dacă parchează aici, le sparg mașina!”, ne-a spus o localnică.

„Este problemă cu parcarea aici la noi. Președintele asociației a tot ținut morțiș să fie amenajate și alte locuri de parcare. Eu locuiesc aici din 1990. Nu sunt sigură că mai primesc loc de parcare”, a fost supărarea unei alte târgujience.

Președintele asociației de proprietari susține că a identificat deja mai multe zone unde ar mai putea fi realizate locuri de parcare. Rămâne doar să convingă și municipalitatea.

Vizualizări: 9,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: