Târgu Jiu: Sute de camere video și rețea radio

Municipiul Târgu Jiu va fi împânzit cu camere video. În jur de 200 de camere de supraveghere vor fi instalate, în acest an, în principalele intersecții din oraș, în parcuri ori în apropierea școlilor din oraș. Alături de acestea, se va deschide și un dispecerat ce va funcționa în incinta primăriei, de unde vor fi controlate toate semafoarele din oraș.

Proiectul are o valoare de peste 8 milioane de euro, bani europeni. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a spus, la Radio Accent, cum va fi implementat acest proiect: „Realizăm partea de monitorizare video. Vor fi peste 200 de camere video în Târgu Jiu, în special în intersecțiile principale, zonele de risc pentru cetățeni, parcuri, unități de învățământ. Toate semafoarele de la intersecțiile principale vor fi echipate așa încât să dea undă verde pentru transportul public în comun, e una din condițiile impuse de finanțator, și toate trecerile de pietoni pe bulevarde vor fi prevăzute cu semafoare pentru pietoni prevăzute cu comandă la buton care dau rezultate bune privind partea de trecere controlată a pietonilor față de participanții la trafic cu autoturismele”.

Proiectul prevede și un sistem de ticketing pentru mijloacele de transport în comun din oraș și o rețea radio prin care municipalitatea va informa târgujienii despre principalele decizii ce vor fi luate de aleșii locali. „Avem partea de ticketing, de comunicare cu modernizarea transportului în comun. Prin fibra optică, datele privind sosirea, deplasarea în teren a mijloacelor de transport în comun, perioada de așteptare în stații. Odată cu acest sistem se va realiza și rețeaua radio a primăriei care va asigura modul de comunicare cu tot ce se întâmplă din punctul de vedere al informațiilor din teren. și acest proiect a depășit toate fazele. Se așteaptă finanțarea”, a mai explicat directorul tehnic al primăriei.

Vizualizări: 3,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: