Târgu Jiu: Trei mașini la un loc de parcare

Consiliul Concurenței a făcut o analiză a parcărilor publice din țară și a constatat că autoritățile locale nu au o abordare unitară. În cinci municipii - Iași, Sibiu, Constanța, Drobeta-Turnu Severin și Târgu Jiu - s-a constatat că sunt peste trei autoturisme înmatriculate pe un loc amenajat pentru parcare.

Cea mai dificilă situație este la Iași, cu peste unsprezece autoturisme înmatriculate pe un loc amenajat pentru parcare.

Cel mai bine se situază municipiile Timișoara, Brașov și Pitești, unde există un loc amenajat pentru parcare pentru mai puțin de două autoturisme înmatriculate.

“Autoritățile administrației publice municipale înființează, organizează, coordonează, reglementează serviciile publice de parcare, stabilirea amplasamentelor făcându-se împreună cu Poliția Rutieră. Astfel, administrațiile publice municipale decid dacă gestionează în mod direct serviciile publice de parcare sau deleagă gestiunea unor operatori (cu capital public, privat sau mixt) prin negociere directă sau prin licitație publică, încasând redevență de la aceștia”, arată Consiliul Concurenței. (A.A.)

Vizualizări: 1,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: