Târgu Jiu: Un milion de lei pentru evenimente sub semnul întrebării

Aleșii locali din Târgu Jiu urmează să stabilească bugetul destinat evenimentelor ce vor fi organizate în oraș în acest an. Cei mai mulți bani vor fi destinați marcării bicentenarului „Tudor Vladimirescu” și pentru Un festival cât o vară. În total, Direcția de Turism a cerut un milion de lei pentru organizarea evenimentelor din acest an, evenimente care stau însă sub semnul întrebării din cauza restricțiilor impuse în pandemie.

Direcția de Turism și Evenimente Culturale din cadrul Primăriei Târgu Jiu a solicitat 300 de mii de lei pentru a marca Bicentenarul „Tudor Vladimirescu”. Vor fi organizate expoziții, un pelerinaj la Casa Memorială a lui Tudor Vladimirescu, din comuna gorjeană Vladimir, o vânătoare de comori pe traseul Casa Moangă – Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, spectacole stradale, de muzică populară și ușoară.

Pe ce se vor duce acești bani? Pe materiale promoționale, închiriere echipamente de sonorizare, lumini, scene, ecrane LED, servicii foto – video, servicii hoteliere pentru artiștii care vor lua parte la evenimente și echipamente de protecție: măști, dezinfectanți.

Pentru Paște, instituția a mai cerut o mie de lei. își propune să organizeze spectacole muzicale. Aceeași sumă este solicitată și pentru ziua de 1 Mai și pentru Sărbătoarea Narciselor. Lista de evenimente este continuată cu Zilele Municipiului Târgu Jiu. Festivalurile vor avea loc tot pe insuliță, ca și până acum. Primăria va plăti 30 de mii de lei pentru aceste evenimente.

Alți 300 de mii de lei a solicitat Direcția de Turism din cadrul primăriei pentru Un Festival cât o vară, ce se va desfășura în perioada mai – septembrie 2021. Pe listă mai sunt Festivalul Berii, Strad Art, Festivalul Maria Lătărețu, Târgul de Crăciun. Important este că toate aceste evenimente încă stau sub semnul întrebării. Nu se știe sigur dacă vor avea loc din cauza restricțiilor impuse în pandemie. 

Vizualizări: 1,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: