Târgu Jiu: Un nou centru pentru persoanele cu dizabilităţi

Motiv de bucurie pentru persoanele cu dizabilităţi din judeţul Gorj, care vor avea un centru în cadrul căruia să poată desfăşura activităţi sportive în condiţii foarte bune. Beneficiarii centrului nu vor plăti nicio taxă.

Centrul „Iosua” a fost construit pe strada Unirii din Târgu Jiu, în zona Coloanei fără Sfârşit. Investiţia se ridică la 300 mii lei şi a fost demarată în urmă cu 5 ani. Lucrările au constat în ridicarea unei clădiri şi amenajarea unui teren sportiv multifuncţional. Aici, persoanele cu dizabilităţi vor putea desfăşura diverse activităţi sportive, însă vor benefica şi de consiliere, la nevoie. Centrul dispune de personal pregătit.

Centrul „Iosua” va fi inaugurat vineri, 4 mai, la ora 11:00, prilej cu care vor avea loc activităţi sportive demonstrative de fotbal, baschet, tenis de masă, volei şi badminton între invitaţi şi persoanele cu dizabilităţi. Evenimentul are loc în contextul marcării anuale, în data de 5 mai, a Zilei Europene de Luptă Împotriva Discriminării.  

Ideea înfiinţării acestui centru aparţine fraţilor Mircea şi Daniel Andrei, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia. „Centrul dorim să fie un complex multifuncţional. Deocamdată avem Centrul de zi «Christian», unde desfăşurăm activitate de interior, terapie ocupaţională. La Centrul «Iosua» vrem să facem mai mult activităţi sportive. Vrem să promovăm ideea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare, prin sport. Avem un teren de fotbal pe care l-am amenajat, avem şi panouri de baschet, mese de tenis, tir cu arcul şi o terasă din lemn unde putem sta la umbră pentru a face diverse activităţi, gen şah sau table”, a declarat Daniel Andrei.

Circa 300 de gorjeni cu probleme de sănătate vor putea desfăşura aici activităţi sportive, fără să scoată vreun leu din buzunar.

Vizualizări: 1,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: