Târgu Jiu, zero lei la rectificare. Primar: Nu pot să fiu nemulțumit

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu este afectat de faptul că municipalitatea a primit zero lei la mult așteptata rectificare de buget.

Așa e formula de calcul, a spus Romanescu. “Este prima rectificare bugetară care se face de către Ministerul Finanțelor pe baza unei formule de calcul matematice. Nu pot să fiu nemulțumit, nici în anii trecuți nu am primit mai mulți bani la acest tip de rectificare”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Acesta spune că a avut o discuție cu ministrul Dan Vîlceanu să modifice formula de calcul, pentru că primăriile care au încasări bune nu primesc bani, iar cele care nu încasează sunt premiate.

Romanescu are semnale că Primăria Târgu Jiu va primi bani din fondul de rezervă care este la dispoziția premierului Florin Cîțu, fond majorat de patru ori când s-a făcut rectificarea de buget.

“Eu sunt sigur că vom primi sprijinul guvernului în perioada imediat următoare și că vom putea compensa sumele de care avem nevoie pentru investiții. Cea de-a doua rectificare bugetară, din fondul de rezervă al primului ministru. Eu sper ca săptămâna viitoare să avem deja sumele aprobate”, a mai spus primarul Romanescu.

Florin Cîțu a crescut de la 597 milioane de lei inițial la 2,5 miliarde de lei suma pe care o poate repartiza cum vrea el, fără criterii clare.

Vizualizări: 2,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: