Târgujianca Laura Cozma candidează la alegerile locale din München

O tânără din Târgu Jiu candidează la alegerile locale din München. Este vorba de Laura Cozma, plecată în urmă cu 15 ani în Germania. Alegerile au loc în data de 15 martie 2020, iar scopul acestei candidaturi este acela de a câştiga respectul cetăţenilor germani şi de a le schimba percepţia faţă de români.

Laura Cozma s-a născut la Târgu-Jiu şi a absolvit liceul la Dăbuleni. A luat examenul de bacalaureat cu 9.45 şi a fost admisă la Universitatea de Vest din Timişoara. A absolvit facultatea în 2005, când a renunţat şi la job-ul pe care-l avea pe atunci şi a părăsit România, imediat după ce tatăl ei s-a stins prmatur ucis de cancer. "Nu vreau să fiu patetică sau să inventez vreo dramă. Dar am plecat de acasă de frică să nu fiu ucisă, cu zile, în spitalele în care colcăie bacteriile, unde șpăgile sunt tichetul tău sigur de a fi tratat ca o ființa umană și unde nu mi-am dorit să îndes plicuri în buzunare toată viața, nici la medic, nici la școală, nicăieri" a declarat tânăra într-un interviu pentru Ziarul Românesc.de.

De 8 ani, Laura Cozma locuieşte în München şi de patru ani lucrează în domeniul social, mai exact la un centrul de consiliere pentru migrație și muncă în cadrul societății non-profit AWO. "În acești 4 ani am făcut cunoștință cu mulți români, majoritatea aflându-se la început de drum într-o țară străină, având nevoie de integrare – locuință, școală, loc de muncă, cursuri de limbă germană, pregătire profesională etc.. Drept urmare, nivelul de trai, condițiile vitrege de viață, corupţia, calitatea slabă a clasei politice şi sărăcia din România a generat un adevărat exod al forței de muncă", a mai spus târgujianca în cadrul aceluiaşi interviu.

Laura Cozma a decis să candideze în momentul în care a primit o statistică oficială la 31.12.2019, care arată că în orașul München sunt 18.763 de români rezidenţi. "Comunitatea noastră nu este suficient de vizibilă și ne confruntăm din ce în ce mai des cu probleme de discriminare a românilor. Îmi doresc din toată inima să am puterea și susținerea necesară să ieșim din conul de umbră în care am fost azvârliți de ani buni. De aceea motto-ul meu în campania electorală este: “Munchen este colorat şi așa trebuie să rămână". Scopul meu este acela de a câștiga respectul cetățenilor germani și nu numai vizavi de românii din țara, în speță în orașul de adopție și să dau dovadă de spirit civic", spune Laura Cozma.

Laura Cozma a intrat în politică în urmă cu 2 ani după ce a examinat rolul partidelor politice şi a ales SPD. O dată la 6 ani sunt alegerile locale în München pentru primarul general, pentru Consiliul Orășenesc și pentru Comisia de circumscripție aferentă părții de oraș în care locuieşte. Târgujianca a avut şansa şi onoarea, aşa cum susţine, să se afle pe lista 5 a partidului SPD pe locul 6 din 23 de candidaţi la Consiliul Orăşenesc, comisia 22 a orașului München.

Orașul este împărțit in 25 de districte și fiecare district dispune de câte un consiliu de conducere. Procesul de vot este unul simplu şi comod. Buletinul de vot poate fi livrat direct acasă și cetățenii pot opta pentru votul prin corespondență.

Vizualizări: 5,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: