Mașini înzăpezite pe un drum din Rânca. Au intervenit jandarmii!

Cinci turiști aflați în stațiunea Rânca, din județul Gorj, au trecut prin clipe de coșmar după ce au rămas blocați în zăpadă. Mașinile în care se aflau au rămas înzăpezite pe un drum forestier îngust la câțiva kilometri distanță de Transalpina.

Turiștii au sunat la 112 și au alertat jandarmii montani. Aceștia au intervenit și i-au ajutat să iasă din zăpadă. La finalul unei intervenții care a durat în jur de doua ore, turiștii din Argeș s-au întors în siguranță la cabane.

"Sâmbătă seara în jurul orelor 18.30, jandarmii montani din Rânca au fost sesizați de două persoane din județul Argeș cu privire la faptul că împreună cu alte trei persoane și două autoturisme, au rămas înzăpeziți pe un drum forestier acoperit cu zăpadă și gheață la aproximativ 4 km. de DN 67 C Transalpina. Jandarmii montani s-au deplasat la locul indicat, au cautat și găsit mașinile deoarece turiștii nu mai recunoșteau zona, au luat legătura cu o persoană care deținea un autoturism dotat cu troliu, întrucât nu se puteau întoarce autoturismele datorita lățimii drumului forestier. Au săpat cu lopețile și au degajat zăpada din jurul autoturismelor, acestea fiind ulterior trase cu troliul de masina de teren cu spatele pe o distanță de 2 km. După intervenție care a durat până la ora 20.30, turiștii s-au putut întoarce în Rânca la locul de cazare. Mulțumim pentru promptitudine si sprijin Cosmin E", a anunțat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 1,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: