Copil răcit puternic, luat în grijă de Protecția Copilului Gorj

Un băiețel, în vârstă de șase ani, a ajuns de urgență în grija celor de la Protecția Copilului Gorj. El face parte dintr-o familie numeroasă din localitatea gorjeană Văgiulești. În urmă cu câteva zile, a ajuns la spital împreună cu sora sa mai mare și cu tatăl său din cauza unei răceli, însă starea sa s-a agravat în câteva ore și a fost nevoie să fie transferat la o clinică din Timișoara.

Băiatul a ajuns la Timișoara cu un elicopter SMURD. Avea convulsii, starea sa era destuld e gravă, însă acum este bine și tratat în continuare de medici. Pentru că nu a avut cine să-l supravegheze în spital, el a fost preluat de urgență de cei de la Protecția Copilului. Un angajat de specialitate din cadrul DGASPC Gorj are grijă de el cât va fi pe patul de spital. Tatăl său, bolnav și el, cu un picior amputat, a fost de acord cu acest lucru.

La spitalul din Târgu Jiu a mai rămas internată, tot din cauza unei răceli puternice, sora sa mai mare, în vârstă de 15 ani. În total, tatăl are grijă singur de toți cei șapte copii. De cei de acasă se ocupă asistenții comunitari din comuna Văgiulești. Se asigură ca aceștia să aibă căldură, mâncare și tot ce au nevoie până când tatăl lor se va întoarce acasă.

Pentru ei, Cristina Lia, de la Asociația Glasul Sufletului, din Rovinari, a demarat și o strângere de fonduri. Are în plan să-i ajute să renoveze locuința sărăcăcioasă în care trăiesc și să le asigure un trai mai bun. Situația este monitorizată și de către cei de la Protecția Copilului Gorj care au încercat, în ultima perioadă, de trei ori să preia copiii, dar s-au lovit de împotrivirea instanței de judecată.

Copiii au rămas în grija tatălui, după ce mama lor i-a părăsit în urmă cu ceva timp.

Vizualizări: 11,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: