Târgujienii care nu-și îngrijesc terenurile riscă amenzi

Aproximativ o sută de târgujieni riscă amenzi pentru că nu-și îngrijesc terenurile. Au primit deja ultimatum de la polițiștii locali și au fost somați să cosească ambrozia ori s-o ierbicideze. În aceste zile, polițiștii fac verificări în teren, iar cei care nu s-au conformat riscă amenzi de până la cinci mii de lei. În cazul firmelor, amenda poate fi chiar și de patru ori mai mare.

Polițiștii locali au identificat zeci de terenuri pe care a crescut ambrozia. Vorbim, în special, de terenuri care nu au mai fost îngrijite. În general, acestea sunt la marginea orașului, dar au fost identificate terenuri și în zone semi-centrale cu aceeași problemă.

“90 de terenuri au fost identificate. Vă pot da și câteva străzi unde am identificat această plantă: Prelungirea Panduri, Aleea Motrului, Strada Tismana, zona Drăgoieni, în general zonele periferice ale municipiului, dar sunt și zone semicentrale, unde există terenuri care nu au fost îngrijite”, a declarat Mirela Stamate, șefa Biroului de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu.

Până la sfârșitul lunii trecute, târgujienii vizați de polițiștii locali ar fi trebuit să se conformeze. În aceste zile, vor începe verificările în teren. „Acum este perioada recomandată de eliminare a ambroziei. Este în perioadă vegetativă. Legea 62 prevede ca termen data de 30 iunie ca dată de combatere a ambroziei, de cosire. Am transmis somațiile deja și, în această perioadă, facem verificări în teren să vedem dacă proprietarii de teren s-au conformat. Sunt pasibili de avertisment, în primă fază, dacă nu se conformează”, a mai spus Stamate, într-o emisiune la Radio Accent.

Cei care nu respectă legea riscă amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei. Pentru firme, sancțiunile sunt și mai usturătoare. Între 10.000 și 20.000 de lei. Amenzile au fost majorate chiar de anul trecut.

Buruiana este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, în special, pentru cei care se știu cu alergii.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: