Târgujienii cu actele de identitate expirate somaţi să intre în legalitate

Târgujienii care au actele de identitate expirate vor fi căutaţi la domiciliu de către poliţiştii locali începând cu săptămâna în curs. Aceştia îi vor sfătui să intre în legalitate şi totodată îi vor avertiza că riscă amenzi cuprinse între 40 şi 80 de lei în cazul în care nu se vor conforma. Pentru persoanele netransportabile formalităţile privind înnoirea actelor de identitate vor fi făcute chiar la domiciliu.

Aproximativ 1400 de târgujieni din cei peste 80.000 înscrişi pe listele electorale permamente au actele de identitate expirate sau nu le posedă deloc. În acest sens, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Târgu Jiu va trimite invitaţii cetăţenilor respectivi pentru a-i face să-şi rezolve probleme legate de actele de identitate. “În momentul de faţă, aproximativ 2000 de persoane figurează ca având actele de identitate expirate, însă circa 600 dintre acestea reprezintă restanţe justificate: cetăţeni plecaţi în străinătate, persoane plecate în alte localităţi, persoane posibil decedate, persoane arestate şi persoane cu adresă necunoscută”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei vor solicita primarilor din localităţile limitrofe municipiului Târgu Jiu să identifice persoanele netransportabile pentru a putea fi organizate acţiuni mobile. În urma solicitărilor, angajaţii Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor se vor deplasa la domiciliul persoanelor în cauză pentru a prelua imaginea şi documentele necesare întocmirii actelor de identitate. Taxele pentru eliberarea cărţilor de identitate au rămas la acelaşi nivel ca în urmă cu 3 ani, respectiv 7 lei pentru cartea de identitate şi 3 lei pentru cartea de identitate provizorie. Pentru eliberarea ambelor acte, se achită un timbru fiscal de 4 lei.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: