Târgujienii, „terorizați” de insecte! „Mai avem puțin și ieșim cu costum de apicultori pe noi”

Municipiul Târgu Jiu a fost invadat de insecte! Din cauza căldurii, dar și a faptului că acțiunile de dezinsecție nu sunt eficiente, s-a ajuns într-o situație disperată. Oamenii au ajuns să nu mai iasă din case din cauza roiurilor de musculițe.

În zona spațiilor verzi situația este și mai cruntă. S-a ajuns în stadiul în care nu mai poți face o plimbare, seara, din cauza disconfortului creat de aceste insecte. Târgujienii se declară la capătul răbdării. „Mai avem puțin și ieșim cu costum de apicultori pe noi”, se plâng aceștia.


„Înainte nu puteai să stai afară că era pandemie și era restricție iar acum, că s-a terminat cu pandemia nu poți sta de musculițe”


„Este îngrozitor. Am ieșit cu băiețelul în fața blocului și după doar 3-4 minute ne-am întors în casă. Îi intraseră musculițe în ochi, în gură, se scărpina non-stop. A fost cumplit. Nu mai vorbesc de haine, eram plini de insecte. Cum încercai să le dai jos, cum te murdăreai. Autoritățile parcă stau în alt oraș! Dezinsecțiile zici că se fac cu apă!”


În tot acest timp, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu a afirmat că se va face o nouă dezinsecție, dar a pasat cumva problema spre localitățile din apropierea orașului.


„Din cauza umezelii și temperaturilor ridicate, insectele s-au înmulțit și au invadat zone uriașe la nivelul întregului județ. De aceea s-ar impune acțiuni de dezinsecție în toate localitățile și cred că ar fi oportună implicarea tuturor factorilor responsabili de la nivel județean. Spun asta pentru că știu că sunt și primării ce nu-și permit financiar asemenea acțiuni. Iar lipsa acestor masuri în localitățile din jurul municipiului ar zădărnici eforturile pe care noi le facem pentru îndepărtarea insectelor.”, a afirmat Marcel Romanescu.


Pe site-urile de socializare problema invaziei cu musculițe este intens dezbătută. Oamenii așteaptă de la autorități măsuri clare și cu efect.

Vizualizări: 2,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: