T.A.T.A, o alianţă de muieri

Organizaţiile de bărbaţi miros urât. Sunt muiereşti. Dacă însuşi scopul unei organizaţii este să reprezinte bărbaţii şi testosteronul, deja devine un nonsens.

Alianţa T.A.T.A. îşi propune să apere drepturile tăticilor români. Nu mă întrebaţi de ce-i zice T.A.T.A., cu majuscule şi puncte între ele. Habar n-am de la ce vine. Probabil s-au gândit la ”tata” şi apoi au inventat nişte cuvinte care să aibă iniţialele alea şi să sune cât de cât coerent împreună.

Alianţa TATA (n-am chef să mai pun punctele) a făcut scandal pentru că abecedarul discriminează tăticii, deoarece cuvântul ”mama” apare în 45 de pagini ale manualului, în timp ce ”tata” doar în 13 pagini. Domnişoarele de taţi s-au simţit discriminate, deci. Cică sunt prezentaţi ca părinţi secundari. Ei, o fi şi tradiţia cu taţii care beau salariul şi alocaţia şi cealaltă, cu taţii bogaţi şi emancipaţi care îşi lasă copilul singur cu mama şi fug cu secretara mai tânără, pe care o părăsesc după ce-i toarnă doi copii pentru menajeră. Sau taţii-model care se aruncă în cap de la balcoane ca să-şi salveze copiii muritori de foame. Chiar aşa, taţii dedicaţi şi familişti sunt un concept cam mămos, n-aţi zice. Aproape gay. La fel ca şi asociaţia care îi reprezintă.

Taţii nu au nevoie de nişte poponari care să îi reprezintă. Doar de puţină responsabilitate, dacă se poate. Şi nota, vă rugăm. Mersi.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: