Tatăl medicilor Dascălu, cetăţean de onoare al oraşului Bumbeşti Jiu

Iulian Dascălu din localitatea Curtişoara, fost învăţător, a fost propus pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Bumbeşti Jiu. Consilierul local Eftimie Popescu a iniţiat un proiect de hotărâre ce urmează să fie supus aprobării Consiliului Local.

Iulian Dascălu are aproape 90 de ani şi locuieşte în satul Curtişoara al oraşului Bumbeşti Jiu. A format numeroase generaţii de elevi şi s-a implicat în proiecte importante pentru comunitatea locală. Este tatăl cunoscuţilor doctori Dascălu. Unul dintre ei este medic legist, iar celălalt ortoped. „Este un om pe care dacă îl asculţi uiţi să mai respiri. Are 87-88 de ani. Mi se pare omeneşte, creştineşte şi moral să-i oferim această titulatură, care este strict onorifică, nu are niciun beneficiu material. Şcoala nouă din Curtişoara, tocăria, tâmplăria veche a fost înlocuită urmare tot a proiectului meu de modernizare a şcolii, toată drişcuiala interioară este făcută de domnul învăţător. Căminul cultural din Curtişoara este construit, zidit, de domnul învăţător”, a declarat Eftimie Popescu, consilier local la Bumbeşti Jiu.

Acesta speră ca proiectul său să fie susţinut şi de ceilalţi aleşi locali. „De obicei, şedinţele ordinare la Bumbeşti Jiu au loc în ultima zi de joi a fiecărei luni. Acum, poate să fie între joia dintre sărbători sau înainte de Crăciun. Atât le trebuie colegilor să nu voteze! Până la urmă nu-i obligă şi nu-i încarcă absolut cu nimic. Cât m-au scos din Consiliu au făcut cetăţeni de onoare pe toţi neica-nimeni, de care n-a auzit nimeni. Dacălu în Curtişoara şi nu numai este un nume de rezonanţă”, a mai spus iniţiatorul proiectului.

Consiliul Local este format din 17 consilieri. PNL are opt consilieri, PSD şi ALDE câte patru consilieri fiecare, iar un ales local este independent. Pentru ca proiectul să devină hotărâre este nevoie de votul a jumătate plus unu din consilierii locali.   

Vizualizări: 3,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: