Pacient Covid: Ușile erau zăvorâte, parcă eram un infractor

Nemulțumirea unei femei care a fost internată în spitalul din Târgu-Cărbunești a pus pe jar cadrele medicale de acolo. Fosta pacientă s-a plâns că a fost închisă singură în salon aproape douăzeci de zile. „Ușile erau cu zăvor. M-am simțit ca un infractor”, a mărturisit femeia. În replică, reprezentanții spitalului au subliniat că regula a fost aplicată tocmai ca pacienții să se vindece mai repede.

Femeia care s-a plâns de condițiile din spital este una dintre infirmierele de la Protecția Copilului Gorj. Șase infirmiere de la centrul din Vădeni au fost infectate cu Covid 19. Toate s-au vindecat între timp, dar experiența din spital nu va fi depășită prea ușor, susține una dintre ele: „Ușile erau cu zăvor, lumină nu era pentru că ferestrele erau în tavan și venea lumina din celălalt salon. Am stat singură 17 zile și apoi m-a băgat cu o doamnă care venise de două zile. M-am simțit ca un prizonier, ca un infractor cu ușile zăvorâte, să nu vorbești cu nimeni. Nici televizor nu am avut câteva zile. Mi-a adus cineva din Târgu-Cărbunești. A fost o experiență traumatizantă prin care nu vreau să mai trec. Parcă eram niște sclavi acolo”.

Întrebați despre această situație, oficialii spitalului au explicat că ușile sunt închise și în saloane sunt cel mult doi pacienți tocmai pentru ca aceștia să se vindece mai repede. Dacă ar intra în contact cu alți bolnavi, s-ar negativa mult mai greu. „Ușile sunt închise. Așa este și în celelalte spitale de infecțioase din țară. Sunt pacienți care vin în etape diferite. Am zis să punem unul, cel mult doi pacienți într-un salon, deși sunt patru paturi tocmai pentru a negativa cât mai repede acest pacient, pentru a nu socializa cu alți pacienți. Noi am vrut să facem ceva bun pentru pacienți și pentru cadrele medicale care știu ce să facă la fiecare pacient în parte. Am crezut că e mai bine așa”, a spus directorul spitalului, Constantin Tîrziu.

Și medicii dau asigurări că au fost create cele mai bune condiții pentru ca pacienții să se facă bine cât mai repede și că nu le lipsește nimic în spital. „Noi am creat toate condițiile doar să fie bine pacienții. Au beneficiat de condiții optime. Televizor, frigider, le-am pus purificatoare de aer prin sponsorizări. Ne-am pregătit să avem cele mai bune condiții și sanitare și tot ce a trebuit. Nu le-a lipsit oamenilor nimic. Sunt pacienți care vin pe etape diferite ale bolii. Normal e să nu circule în saloane, cum se face de obicei socializarea pacienților pe hol, în curte, în saloane. În situația excepțională, cu Covid, pacientul trebuie să rămână în salon și oamenii au înțeles”, a explicat și medicul Tatiana Neamțu.

Managerul Constantin Tîrziu a mai adăugat că puțini au fost cei care s-au plâns până acum de condițiile din spital și că se fac eforturi ca oamenilor să nu le lipsească nimic în perioada internării: „Este păcat că apar astfel de situații după o muncă de trei luni de zile. Noi am încercat să creăm cele mai bune condiții. Niciodată nu o să fie în spital condiții ca acasă, dar am crezut că poate reușim să facem o viață mai plăcută pacienților care nu vin de drag să se interneze în spital. Până acum, am auzit numai lucruri frumoase. Mai există, vedem, câteva voci care au nemulțumiri. Este dureros că sunt niște condiții foarte bune în spital”.

În jur de 30 de pacienți mai sunt internați, în prezent, în Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 2,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: