Tavernă cu specific grecesc, în curând la Târgu Jiu

Un nou restaurant se înfiinţează în municipiul Târgu Jiu. Este vorba de o tavernă unde se vor putea consuma mâncăruri şi băuturi numai cu specific grecesc. Investiţia aparţine unui grec, căsătorit cu o tânără din municipiu. Localul va funcţiona la parterul clubului Regal şi va fi inaugurat la sfârşitul acestei săptămâni.

Michail Mitsanis, de origine elenă, a venit în Târgu Jiu în urmă cu circa trei ani când şi-a început afacerile prin vânzarea de diverse echipamente. Acum este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru a pune pe picioare o altă afacere, un restaurant cu specific grecesc. „Afacerea cu restaurantul am făcut-o deoarece nu am găsit mâncare diferită pe piaţa din Târgu Jiu. Restaurantul este cu specific grecesc, vom avea multe feluri de mâncare pe care le mâncăm noi în Grecia, carne pe proţap, carne la grătar pe cărbuni, multe mâncăruri gătite cu legume, cu carne şi diferite mirodenii. Vom avea şi peşte şi fructe de mare, carne de vânat şi multe gustări calde. Vom mai avea şi muzică grecească, vin grecesc, ouzo, bere şi sucuri”, a spus patronul restaurantului.

Michail Mitsanis este de părere că mâncarea pe care o va oferi clienţilor este mai sănătoasă decât mâncarea tradiţională de aici. „Este mai sănătoasă, folosim ulei de măsline peste tot, fructe de mare, peşte de mare. Preţurile vor fi pentru toată lumea, nu este restaurant pentru un anumit nivel, este pentru toată lumea. Eu voi fi bucătarul principal”, a mai spus Michail Mitsanis, precizând că îi plac foarte mult sărmăluţele gătite în stil gorjenesc.  

Restaurantul va avea cel puţin 10 angajaţi

fiecare_masa_din_restaurant_va_fi_dotata_cu_caCel care i-a oferit grecului posibilitatea de a deschide acest restaurant este viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, care deţinea împreună cu un alt asociat clubul Regal din municipiu, la parterul căruia va funcţiona taverna grecului. Spaţiul a fost închiriat pentru o perioadă de trei ani. Vicele Popescu spune că prin această investiţie s-a reuşit păstrarea în câmpul muncii a câteva persoane, dar şi angajarea altora. „Pentru că timpul pe care îl am îl acord în totalitate activităţii de la primărie, nu mai aveam posibilitatea să mă ocup şi de afacere. Afacerea a fost preluată de asociatul meu care mai are şi alte probleme. O primă decizie a fost acea de a închiria spaţiul pe care-l foloseam ca şi restaurant. Mi-a făcut plăcere să văd că o persoană din Grecia a venit să dezvolte aici o afacere. Acest lucru mă bucură şi mai ales pentru faptul că personalul pe care l-am avut va fi preluat de către acesta. A investit destul de mulţi bani în reamenajarea spaţiului pentru ca şi atmosfera pe care o creează să fie totuna în stilul grecesc”, a declarat Aurel Popescu.

INAUGURARE

Restaurantul va fi inaugurat sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu orele 17. Programul de activitate zilnic va fi de la orele 8 până la orele 24.    

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: