Taxatoarele din parcări, înlocuite de carduri

Municipalitatea vrea sistem de parcare inteligent la Târgu Jiu. În ultima şedinţă de consiliu local s-a aprobat testarea pe o perioadă de 60 de zile a unui sistem menit să înlocuiască taxatoarele din parcări. Odată cu implementarea acestor sisteme de parcare inteligente, şoferii nu vor mai păcăli autorităţile locale, iar atât cât vor staţiona, vor plăti.

Dacă sistemul inteligent de parcare va fi implementat şi la Târgu-Jiu, taxatoarele din parcări îşi vor pierde obiectul muncii. Municipalitatea explică modul în care noile sisteme de taxare în parcări vor funcţiona. „Va fi un sistem pe bază de cartelă, care se introduce într-un dispozitiv şi înregistrează perioada de staţionare a maşinilor în parcările publice. Va fi un sistem pilot pe o perioadă de 60 de zile, timp în care vom testa dacă poate sau nu să fie implementat şi la Târgu Jiu. În alte oraşe a mers foarte bine, motiv pentru vrem să-l implementăm şi noi”, susţine Ramona Evulescu, purtător de cuvânt primăria Târgu-Jiu

Taxatoarele încă nu au aflat despre acest proiect, însă vestea nu le bucură deloc, având în vedere că serviciul pe care îl au este singura sursă de venit. „Nu ştiam de asta. Dacă tehnologia ne-a ajuns din urmă ce să facem, asta e. Nu avem unde să plecăm dacă ne dau afară. O să vedem”, susţine o taxatoare.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: