Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” are un nou director. Cine e Iulian Marinescu!

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” are un nou manager interimar, de la 1 noiembrie. Este vorba despre actorul Iulian Marinescu. Tânărul în vârstă de 28 de ani face parte din generația nouă de actori ai teatrului, adunând de-a lungul timpului un număr impresionant de premii și diplome.

Absolvent al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, secția „Arta actorului”, Iulian și-a continuat studiile la Universitatea Ovidius din Constanța, acolo unde și-a finalizat lucrările de licență și disertație cu nota maximă.

A obținut locul I la olimpiadele naționale de „Arta actorului” și festivaluri de teatru, premii de excelență și numeroase distincții, rămânând ferm convins de ideea că exercițiul și munca îl definesc pe actor, talentul fiind pe loc secund.

Deși pasiunea pentru teatru îl reprezintă, Iulian și-a dezvoltat latura artistică și în alte direcții. Știe să cânte vocal, iar instrumentele muzicale îi sunt tovarășe de scenă, în special chitara. De asemenea, din sfera aptitudinilor sale, fac parte și desenul, pictura, sculptura.

A jucat pe scene din București, Constanța, Brăila sau Galați, dar tânărul a ales să se întoarcă la Târgu-Jiu. Astfel, prin proiectul fostului manager Cosmin Brehuță, care își propunea să formeze o trupă de tinere talente ale Gorjului, Iulian a parcurs săptămânal, cu trenul, ruta Târgu-Jiu-Constanța, până când a hotarât să facă parte definitiv din echipa Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

Iulian Marinescu s-a întors la Târgu-Jiu în urmă cu aproximativ 4 ani, dar activitatea lui profesională a început ca actor în alte teatre din țară, deținând numeroase contracte de colaborare.

El poate fi văzut în spectacole precum: „Cu sufletul nu-i de glumit”, „Exploratorul”, „Istoria comunismului povestită pentru bolanvii mintal”, „Cazul Tudor Vladimirescu”, „Tinerețe fără bătrânețe”, „Îndrăgostiții din Ancona”,etc.

Vizualizări: 5,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: