Telefonul copilului, apelat abuziv de adulți

Anul acesta, „Telefonul copilului” nu a fost apelat de minori, ci de adulți care au sesizat abuzuri fizice, emoționale, dar și cazuri de neglijență. O mică parte dintre aceste sesizări s-au confirmat, iar altele  sunt deja în lucru la asistenții sociali din cadrul primăriilor. Cele mai multe situații reclamate au fost cele de neglijență, iar din această cauză au fost întocmite în ultimele luni și două dosare penale.

De la începutul anului și până în prezent „Telefonul copilului” a fost apelat de 34 de adulți care au semnalat abuzuri fizice, verbale, emoționale, dar și neglijență asupra copiilor. Cele mai multe aspecte reclamate au fost cele de neglijență. Din numărul total de apeluri puține s-au confirmat, iar altele sunt în lucru. „La Telefonul copilului nu au fost primite sesizări din partea minorilor, ci din partea adulților din familiile lărgite ale copiilor abuzați. Au fost sesizate 34 de cazuri, 9 au fost confirmate, 15 au fost infirmate, iar 10 sunt în lucru la primării pentru rămânerea copiilor în familie”, a spus Ninela Gruia, director adjunct la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj.

În ultimele luni, polițiștii au întocmit două dosare penale pe numele a două mame cercetate pentru neglijență, însă poliția nu a dorit să ofere informații în aceste cazuri.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: