Telefonul fără fir între Pandurii şi acţionarii clubului

Transparenţa şi comunicarea despre care cei de la Pandurii tot vorbesc la orice schimbare în conducere lasă de dorit. La fiecare nou preşedinte, cam în fiecare an, în ultimii trei ani, fiecare conducător nou trâmbiţa că va fi transparent şi va comunica. Nu s-a întâmplat asta nici cu Pârvulescu şi nici cu Prunariu ca preşedinţi, iar Răducan, chiar dacă stă toată ziua la televizor, nu spune mai nimic despre echipă, vorbind mai mult despre el. Mai grav este faptul că cei  de la Pandurii nu comunică nici între ei şi nici măcar cu cei care îi susţin financiar.

Oficialii de la Pandurii se laudă că ar comunica foarte bine. Apar în conferinţele de presă la care trimit invitaţii săptămânal, şi care probabil sunt obligatorii, pentru că altfel nici de acelea nu ar avea parte jurnaliştii. Mai plasează „pe surse” diferite ştiri de scandal. Au şi un site care anunţă „oficial” ce transferuri se mai fac sau ce jucători au plecat, dar cam la o săptămână după ce toată presa centrală a anunţat transferul în cauză şi jucătorul a acordat în prealabil numeroase interviuri pe această temă. În tot acest timp, documente oficiale ale clubului circulă în voie prin presă în funcţie de interesele celui care le-a transmis.

 Primarul acuză lipsa dialogului

În ceea ce priveşte comunicarea cu acţionarii, şedinţele AGA sau ale Consiliului de Administraţie e linişte totală. Doar Mihai Prunariu ca preşedinte a avut o tentativă de a face publice deciziile care se iau cu privire la echipă în aceste şedinţe, dar şi el a renunţat rapid. Singurul care mai comunică ceva legat de Pandurii e primarul Florin Cârciumaru, dar şi el o face numai atunci când e întrebat sau când e supărat tot pe lipsa de comunicare a oficialilor clubului.

Recentele declaraţii ale primarului se referă chiar la lipsa de comunicare cu Primăria, cu care teoretic ar trebui să existe zilnic discuţii, echipa de fotbal pregătindu-se într-o bază sportivă ce aparţine Primăriei. „Este un subiect disputat acum, lipsa terenului, pe fondul lipsei dialogului dintre preşedintele clubului şi echipa de conducere din AGA şi Consiliul de Administraţie. Eu unul pot să spun că domnul preşedinte nu a discutat niciodată cu mine despre această situaţie”, spunea primarul Cârciumaru cu câteva zile în urmă referindu-se la preşedintele Narcis Răducan.

 Comunicare deficitară cu acţionarii

Lipsa dialogului se vede de fapt pe toate planurile la echipa de fotbal, şi nici comunicarea cu CEO nu pare pusă la punct, dovadă anunţurile contradictorii din presă referitoare la convocarea AGA din ultima săptămână. În acest caz lipsa de comunicare e gravă, mai ales că reprezentantul în Consiliul de Administraţie al clubului şi director la Pandurii este Dorin Ioana, care este şef al Corpului de control de la CEO. S-ar presupune că măcar aici să existe o comunicare perfectă, dar cum Ioana a fost numit de fostul manager Ciurel, probabil că acum are uşile închise la noul manager al Complexului.

Şedinţa AGA a fost anunţată de câteva ori, ultima dată convocată chiar de CEO, dar amânată din motive de „acţionari prea ocupaţi”, după cum anunţa un alt acţionar, nu dintre cei care au convocat AGA, Ion Călinoiu, preşedinte al Consiliului Judeţean. Mult mai apropiat în ultimul timp de Pandurii decât primarul Florin Cârciumaru, şi prezent foarte des în vestiarul echipei, Ion Călinoiu ar fi putut fi la curent cu problema terenului şi alte probleme ale echipei, dar se pare că nu interesele echipei îl „interesează” pe preşedintele Consiliului Judeţean atunci când merge în vestiarele echipei.

TACTICĂ

Acţionarii de la Pandurii sunt atacaţi de conducerea clubului prin intermediul galeriei Durii. Aceşti suporteri care îşi spun Durii postează zilnic pe facebook ameninţări şi injurii la adresa managerului CEO, Laurenţiu Ciobotărică, care e acuzat că „sabotează Pandurii”, că „îşi bate joc de Edi şi Narcis”. Cu sloganuri de genul „Ciobotărică se crede moşier” sau „Pandurii şi CEO nu sunt jucăriile mafiei!”, galeria cere bani de la CEO pentru club.

Galerie foto


Vizualizări: 1,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: