Ponta, la cuţite cu Orban din cauza Transalpinei

Ludovic Orban intră în cursa pentru Primăria Capitalei având de înfruntat atacurile lui Victor Ponta. În timp ce PSD încearcă să îşi revină şi să recâştige bătălia pentru capitală, după arestarea fostului edil Sorin Oprescu, fostul preşedinte al partidului reaminteşte că Transalpina îi va atârna liberalului la gât ca o piatră de moară. Anul trecut Corpul de Control al Guvernului condus de deputatul de Târgu Jiu a sesizat DNA cu privire la un prejudiciu de sute de milioane de lei în derularea acestui contract, acum scandalul fiind reaprins pe Facebook.

Victor Ponta rămâne activ pe contul său de socializare și nu ratează nicio ocazie pentru a-și exprima punctele de vedere pe diferite chestiuni, fiind mai puţin prezent „pe sticlă” după ce a plecat din fruntea Executivului. Fostul premier pare să nu fi uitat că, în momentul ieșirii liberalilor din USL, Ludovic Orban spunea despre el că „nu îi mai ajunge puterea”, acum Ponta exprimând din nou un punct de vedere în legătură cu Transalpina. Absolut „întâmplător”, după ce Orban a fost validat candidat pentru Bucureşti al liberalilor, deputatul de Târgu Jiu a readus în discuţie prejudiciul uriaş pe care l-ar fi constatat anul trecut Corpul de Control al Guvernului, prejudiciu care îi este pus în cârcă direct lui Orban.

„Eu nu am făcut nicio plângere penală - a făcut Corpul de Control în baza unei activități de cercetare de câteva luni și unui Raport bazat pe sute de documente!!! Iar ancheta a pornit de la imposibilitatea recepționării lucrărilor!!! Dar e absolut normal - pe cine interesează un prejudiciu pt Statul Român de 250 milioane de Euro?!? Un fleac! Și pe cine interesează faptul că în baza documentelor aprobate personal de Dl Ministru Orban s-a semnat contractul cu Romstrade (firma Dlui Iordache), evident fără licitație, cu două săptămâni ÎNAINTE să se aprobe de către Guvern indicatorii tehnico-economici (adică cea mai directă și clară ilegalitate pt care orice funcționar ajunge în maxim 3 zile direct la "răcoare")! Da, iată că PNL a înțeles "mesajul străzii" şi a pus candidat la București un politician nou și fără pete, un tânăr imaculat!!! Păi Buşoi era cam de 10 ori mai bun. Eu zic să facă alegeri în zece tururi", a scris Ponta pe contul său de pe Facebook.

 Orban și ameninţările

Ludovic Orban e în politică de o bună perioadă de timp, iar până acum nu a fost „agăţat” cu nicio chestiune penală, el venind în anii trecuți chiar și în Gorj pentru a vorbi despre Transalpina. Acum nu a lăsat acuzațiile lui Ponta fără răspuns, într-o intervenție la Antena 3 el menționând că a primit ameninţări cu puşcăria de la fostul premier. „Îi cunosc atitudinea față de mine. O atitudine iraţională, care nu este întemeiată pe niciun fel de motiv. Dacă ar fi citit Raportul Corpului de Control, care nu era în subordinea mea, ci a domnului Victor Ponta, ar fi văzut că numele meu nu apare în niciun document legat de construcţia drumului DN 67C, cunoscut Transalpina. Minte! A minţit de 1 an şi jumătate pe această temă, numită contractul Transalpina, şi în mod evident toate declaraţiile lui Victor Ponta pe această temă nu au la bază niciun document (…). Aceste declaraţii ale domnului Ponta sunt din categoria manifestărilor domniei sale faţă de mine (…). Sunt ameninţat şi de domnul Ponta şi de domnul Sebastian Ghiță cu pușcăria. Nu cred că Victor Ponta mai are credibilitatea pentru a putea acuza pe cineva, evident fără nicun fel de probă", spune Orban.

 Şi totuşi, prejudiciul…

O notă a Corpului de Control al Guvernului din aprilie anul trecut arată că fostul ministru Ludovic Orban a fost cel care a dispus în 2008 ca lucrările la Transalpina să fie realizate în baza unui credit furnizor, care presupune ca firma de construcţii a lui Nelu Iordache să ia un împrumut cu care să facă şoseaua, iar banii să fie restituiţi la bancă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Corpul de Control al Guvernului a estimat atunci prejudiciul la peste 388 milioane lei. Șoseaua a fost însă doar parţial modernizată, iar în perioada în care Ponta a fost premier la ea nu s-a mai lucrat deloc, stând mai mult închisă, ceea ce a generat o serie de discuţii, mulți cabanieri din zona Rânca înregistrând pierderi, turiștii reorientându-se spre alte zone.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: