Tenis: Jucător din Gorj, campion european

Echipa României, formată din Călin Ştirbu, Luca Preda şi Gabriel Gheţu, a câştigat titlul european la categoria Under-14, masculin, sâmbătă, după ce a învins Polonia în finala categoriei la Tennis Europe Winter Cups, la Veska (Cehia).

Călin Ştirbu (ATC Elite Tg Jiu), Luca Preda (Asoc. Tenis Club Bright), Gabriel Gheţu (CS Dinamo Bucureşti) şi căpitanul Ştefan Piţian au acces la turneul final de la Veska de pe prima poziţie a grupei de calificare din care a făcut parte şi astfel a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

În primul meci al turneului final, România a învins Elveţia cu scorul de 2-1, victoriile fiind obţinute de Luca Preda, 6-3, 6-4 cu Janis Raffael Simmen, şi de perechea Preda/Ştirbu, 7-6 (0), 6-2 cu Sam Pidoux/Janis Raffael Simmen. În primul meci, Ştirbu a fost întrecut de Pidoux cu 7-5, 6-4.

România s-a impus în semifinală în faţa Germaniei cu 2-1, Ştirbu câştigând cu 6-3, 7-5 în faţa lui Deren Yigin, iar a doua victorie a venit la dublu, Preda şi Ştirbu învingând cuplul Max Stenzer/Deren Yigin cu 2-6, 7-5, 10-4. În alt meci, Preda a fost întrecut de Nikolai Barsukov cu 7-6 (4), 7-6 (1).

În finală, România a învins Polonia cu 2-0, Ştirbu câştigând cu 6-3, 6-2 în faţa lui Mikolaj Migdalski, iar Preda învingându-l pe Tomasz Berkieta cu 7-5, 7-5.

Campioana en titre la băieţi Under-14 era Franţa.

Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: