Teodorovici a împrumutat bani și în contul anului viitor. Cum explică!

Planul de finanţare de pe pieţele externe a fost depăşit, în sensul că a fost deja luată finanţare şi pentru anul viitor, iar banii se folosesc pentru a finanţa partea de deficit în ansamblul său, a declarat, miercuri, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Conform prospectului de emisiuni publicate pe site-ul MFP, pentru acest an ministerul avea în vedere atragerea de resurse financiare de pe pieţele externe, prin emiterea de eurooblogaţiuni în volum de 4,25 miliarde euro (echivalent), dar s-a ajuns deja la 5 miliarde de euro și suntem abia la jumătatea anului.

"Planul s-a depăşit într-adevăr în sensul că am luat deja şi pentru anul viitor, deci prefinanţăm practic ceea ce avem anul viitor de finanţat. Adică este o abordare corectă pe care un stat normal o are", a explicat Teodorovici.

El a anunțat că banii sunt folosiți pentru a finanţa partea de deficit şi pentru a onora obligaţiile de plată scadente din împrumuturile luate în trecut.

Teodorovici are șanse mari să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an și nu este exclus ca banii împrumutați să fie folosiți pentru pomeni electorale. 

Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: