Ciocea, la un pas de suspendare din fruntea primăriei

Primarul Ion Ciocea este la un pas să rămână fără mandat. Acesta urmează să fie suspendat din funcție în 2019 pentru că a candidat ca independent la alegerile parlamentare din 2016, iar Partidul Social Democrat i-a retras sprijinul. Odată rămasă fără primar, în localitate sunt șanse mici să se organizeze alegeri parțiale mai ales că, anul viitor, sunt programate alegerile locale la termen. Până atunci, consilierii locali vor stabili cine va conduce primăria.

În aceste zile, prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, urmează să semneze ordinul de suspendare din funcție a primarului din Bustuchin. „Într-o încercare disperată de a își salva funcția, primarul Ciocea le-a cerut consilierilor PSD (10 la număr) să demisioneze în bloc, fapt care în opinia dânsului ar fi dus la alegeri locale anticipate, dar în realitate ar fi dus la blocarea activității comunei Bustuchin. Au fost totuși și consilieri PSD cu capul le umeri care au refuzat, iar ceilalți le-au urmat exemplul. Legal poate ataca ordinul prefectului în contencios administrativ cu finalizare a procesului în 30 de zile, dar fără nicio șansă după părerea mea”, a scris, pe Facebook, Liviu Pătrulescu, consilier local la Primăria Bustuchin.

Ion Ciocea a candidat, în 2016, independent, la alegerile parlamentare, dar fără succes. S-a supărat pe foștii colegi din PSD că l-au șters de pe lista de candidați chiar dacă fusese trecut inițial pe locul al doilea. De atunci, nu a mai participat la nicio ședință de partid. În schimb, în ultima perioadă, Ion Ciocea a fost văzut la mai multe întâlniri organizate de ALDE, fiind șanse mari să candideze, la anul, pentru un nou mandat din partea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Vizualizări: 3,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: