Terenurile de fotbal, vandalizate. Personalul împarte tichete pentru vaccinați

Terenurile de fotbal folosite pentru antrenamentele echipelor locale şi de peste 20 de grupe de copii şi juniori din Târgu Jiu au ajuns într-o stare de degradare avansată. Primăria Târgu Jiu a trimis personalul de la stadion să împartă tichete valorice la persoanele vaccinate şi nimeni nu mai îngrijeşte terenurile.

Teoretic, primăria asigură paza terenurilor din Complexul Sportiv Municipal, având în permanenţă poliţişti comunitari în zonă. Aceştia îşi au punctul de lucru în Sala Sporturilor şi se ocupă doar de închiderea şi deschiderea stadionului, a sălii şi a parcării stadionului, care oricum e gratuită şi nu ar trebui închisă.

Terenul sintetic în schimb, care ar trebui să fie închis permanent pentru a nu fi vandalizat sau, mai grav, să nu i se dea foc, este lăsat permanent deschis oricui are chef să vină pe băncile de rezerve la o bere sau o ţigară, aşa cum s-a întâmplă zilnic pentru că paznicii nu au atribuţii şi pe terenuri.

Din păcate terenurile de fotbal, care sunt acum în administrarea Primăriei Târgu Jiu, nu le mai îngrijeşte nimeni şi au ajuns să fie vandalizate de persoane care vin, mai ales în weekend să bată mingea pe terenuri, pentru că e la liber. Chiar dacă echipele de fotbal sunt deja în activitate de aproape o lună, terenurile arată de parcă n-au fost îngrijite de câţiva ani.

Primarul Marcel Romanescu a recunoscut recent că primăria nu poate administra întreaga bază sportivă şi a scos la licitaţie o parte din aceasta: ”Pentru a-i liniști pe toți cei care comentează, este o suprafaţă de teren dezafectată, care nu este folosită de către noi ca autoritate publică locală, cei care deținem în patrimoniu cele trei baze sportive de la stadion, și am considerat că este binevenit să scoatem la licitație acea suprafață de teren”.

Anii trecuţi, fosta Direcţie de Patrimoniu luase măsuri şi susţinea că se va face un program de antrenamente şi meciuri şi toţi cei care vor intra pe terenurile de antrenamente vor plăti, dar s-a dovedit a fi doar o încercare care nici nu îşi avea rostul.

Pentru că nu se puteau impune taxe pentru copii oraşului, cei care oricum plătesc la şcolile de fotbal pentru materiale de antrenamente sau echipamente. Singurul câştig a fost atunci introducerea pe terenuri a echipelor celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu, echipa de Liga 2 şi satelitul, dar şi grupele de juniori, pe terenurile din complex după ce echipa lui Nicolae Sarcină s-a mutat definitiv la Târgu Jiu.

Cert este că, deşi a fost anunţată o Hotărâre de Consiliu Local la momentul respectiv, acum nimeni nu ştie exact cine şi când are antrenamente şi de ce în week-end cine are chef vine cu bicicleta sau trotineta şi se dă pe terenurile de antrenament fără să fie deranjat. Aşa au ajuns terenurile şi gardurile din jurul lor în paragină, porţile de fotbal fiind rupte, la fel ca şi băncile de rezervă sau gardurile împrejmuitoare.

Şi chiar dacă ar vrea să le îngrijească, responsabilii de la primărie care sunt angajaţi la stadion nu au când să o facă. Pentru că sunt trimişi zilnic să împartă tichete valorice către persoanele vaccinate. În plus nici nu mai există personal care să îngrijească aceste terenuri, personalul de la Sala Sporturilor fiind acum detaşat să facă curăţenie prin celelalte spaţii din stadion care sunt folosite ca centre de vaccinare sau birouri ale angajaţilor de la Primăria Târgu Jiu, mutate în 2021 în stadion.

Galerie foto




Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: