Terenurile şi apartamentele gorjenilor, scoase la licitaţie

Fiscul gorjean a instituit în luna decembrie a anului trecut 19 sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor. Printre acestea se numără clădiri, apartamente, terenuri, maşini, utilaje şi diverse aparate.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi-a intensificat acţiunile de recuperare a obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. Astfel, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna decembrie  2010 au fost comunicate debitorilor 2598 somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 14.926.433 lei. Au fost înfiinţate 1845 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de  9.745.841 lei. De asemenea, au fost înfiinţate 251 popriri pe veniturile terţilor pentru o valoare a  creanţelor bugetare restante în sumă de  2.682.017 lei. „Organele de executare silită au procedat la identificarea şi  indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând în luna decembrie 2010  un număr de 19 sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi diverse aparate”, spune Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Pentru valorificarea respectivelor bunuri s-a procedat la evaluarea acestora de organele specializate selectate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. „Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante”, mai menţionează Luminiţa Penciu.

Magazin de vânzare

Chiar la sfârşitul acestei luni Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj va vinde prin licitaţie un magazin în suprafaţă de 120 de metri pătraţi situat în comuna Jupâneşti, sat Vierşani. Preţul de pornire al licitaţiei va fi de 18.650 lei.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: