Termen la plata impozitelor

Târgujienii nu s-au înghesuit să-și achite datoriile la stat chiar dacă termenul prin care puteau beneficia de reducere la impozit s-a prelungit. Reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite Locale îi anunță pe contribuabili că mai au termen până pe 30 iunie să plătească impozitul redus cu 10%. Tot persoanele juridice sunt principalii restanțieri la plata datoriilor.

Târgujienii au achitat până în prezent suma de 14 milioane de lei la bugetul municipiului Târgu Jiu față de 18 milioane cât își propuseseră în primele două trimestre. Potrivit conducerii Direcției de Taxe și Impozite Locale, suma reprezintă aproape jumătate din bugetul total pe care și l-au propus să-l încaseze în acest an. ”Până la data actuală avem încasări de 14 milioane dintr-un total de 18 milioane cât este bugetul pe jumătate de an, realizând un procent de 77%. Având în vedere faptul că încă nu este scadența primului termen la plata impozitelor, aceasta fiind pe 30 iunie, așteptăm contribuabilii să efectueze plata, în primul rând contribuabilii persoane juridice care de obicei efectuează plata la termen, și bineînțeles și contribuabilii persoane fizice pentru a putea beneficia de bonificație având în vedere că pentru acest an s-a prorogat termenul de plata de la 31 mai la 30 iunie”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale.
Tot reprezentanții instituției îi anunță pe contribuabili că mai au la dispoziție doar câteva zile în care își pot plăti impozitele pe bunuri reduse cu 10%. ”Față de aceași perioadă a anului trecut suntem cu un deficit la impozitul pe clădiri persoane juridice, dar așteptăm termenul de 30 iunie și atunci vom ști cu exactitate dacă ne aflăm în procentul pe care ni-l dorim”, a spus Mariana Budulan, director. Primăria municipiului Târgu Jiu și-a propus să încaseze în acest an de la contribuabili în jur de 40 de milioane de lei.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: