Termen pentru dealeri să se autorizeze pentru programul Rabla

Dealerii producători din Gorj au termen pentru a depune dosarele de înscriere pentru programul Rabla și Rabla Plus. Documentele trebuiesc înaintate la Fondul de Mediu până în data de 3 iunie. După validare, persoanele fizice și cele juridice care vor să beneficieze de un voucher sau de un ecotichet vor putea depune solicitările direct la reprezentanțele autorizate.

Gorjenii care vor să-și achiziționeze un autoturism nou cu sprijin de la stat prin programul Rabla sau cel de reînnoire a parcului auto prin reducerea gazelor cu efect de seră nu mai au mult de așteptat. În această perioadă producătorii se pot autoriza astfel că după validarea celor care corespund, gorjenii vor putea depune și solicitările pentru accesarea programelor director la dealerii producători. "În perioada 30 mai până pe 3 iunie producătorii trebuie să-și depună dosarele pentru validare. Sperăm ca anul acesta să depună toți producătorii care livrează au desfășoară activitatea de desfacere a autoturismelor. După data de 3 iunie, Administrația Fondului de Mediu va analiza dosarele, le va aproba, vor comunica pe site cele care sunt acceptate iar după semnarea contractelor doritorii vor merge direct la producători pentru a se înscrie în programul de obținere a unui autoturism nou", a declarat Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.
Producătorii din Gorj vor trebui să întrunească anumite condiții pentru a fi acceptați în aceste două programe de reînnoire a parcului auto, principala cerință este să nu aibă datorii la stat. Anul trecut trei dintre cei cinci agenți economici din Gorj care au statutul de dealer producător s-au autorizat pentru a intra în acest program: Skoda, Hyundai și Renault-Dacia

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: