Poţi deveni poliţist într-un singur an. Înscrierile, până pe 5 decembrie!

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj organizează selecţia candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceal ale Poliției Române de la Câmpina şi Cluj-Napoca. Sunt scoase la concurs 1.600 de locuri şi nu există limită de vârstă. Înscrieri se fac până pe 5 decembrie 2017, la sediul IPJ Gorj. „Avem un deficit de personal undeva la 20%”, a anunţat şeful Poliţiei Gorj.

În perioada 13-21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor este de 1 an. Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru romi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru romi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi să nu aibă antecedente penale.

„Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere se vor primi până la data de  5 decembrie, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, după următorul program: luni, marți, joi - între orele 10,00 - 14,00 şi miercuri – între orele 14.00 - 18.00. (...) Avem un deficit de personal de circa 20%. Mai precis, gradul de ocupare este undeva la 88% pentru agenţi şi 78% pentru ofiţeri”, a declarat Decebal Drăghiea, comandantul Poliţiei Gorj.

Locuri la pompieri şi jandarmi

Cei care vor să urmeze o carieră în MAI îşi pot depune dosarele şi pentru şcolile postliceale de jandarmi şi pompieri. „Cei interesaţi să urmeze o carieră în această frumoasă meserie de salvator profesionist, dar extrem de dificilă, trebuie să ştie că a fi pompier militar nu reprezintă un simplu loc de muncă. Este locul în care pregătirile profesionale şi fizice se fructifică în cea mai nobilă misiune”, a precizat Augustin Malacu, şeful ISU Gorj.

Sunt puse la bătaie 700 de locuri la jandarmi şi 300 la pompieri. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Vizualizări: 9,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: