Termocentrala de la Sărdăneşti va aduce 1.500 de locuri de muncă

Peste doar câteva săptămâni, în satul Sărdăneşti, comuna Plopşoru, va fi pusă piatra de temelie a unei noi termocentrale. Investiţia este de ordinul miliardelor de euro şi va crea în jur de 1200 – 1500 de locuri de muncă în termocentrală, dar şi în industria orizontală. Datele au fost furnizate de Corneliu Vişoianu, consultant al investitorilor care vor realiza termocentrala şi în acelaşi timp candidat al PD-L pe Colegiul 5 la Camera Deputaţilor.

Corneliu Vişoianu a susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul PD-L Gorj, în care a făcut o pledoarie pentru noua investiţie care va fi realizată în Gorj, cea mai mare din ultimii 20 de ani. Vişoianu a început prin a spune că Gorjul este un judeţ ocolit de investitori, în ciuda resurselor pe care le are, şi a făcut un apel către toţi factorii de decizie să se aşeze la aceeaşi masă atunci când este vorba de interesul judeţului. Candidatul PD-L a anunţat că şi-a propus să iniţieze o astfel de întâlnire şi speră că politicienii locali vor fi receptivi la această iniţiativă.

Revenind la termocentrala care va fi construită la Sărdăneşti, Vişoianu a ţinut să precizeze că realizarea acesteia nu va duce la închiderea celor de la Turceni şi Rovinari, aşa cum se vehiculează. „În Bazinul Minier al Olteniei se pot produce circa 35 de milioane de tone de lignit, dar se exploatează mai puţin deoarece nu există comenzi. Există o discrepanţă între capacitatea de producţie şi consumul de lignit, care va dispărea odată cu punerea în funcţiune a noii termocentrale“, a spus Vişoianu.

Corneliu Vişoianu a spus că noua termocentrală va produce circa 8% din energia României, fiind prevăzută a avea două grupuri de câte 350 MW şi o durată de funcţionare de 45 de ani. „Important este şi faptul că termocentrala de la Sărdăneşti va fi realizată la standardele de mediu impuse acum în Europa, dar şi faptul că va asigura de lucru la 1200-1500 de oameni, cei mai mulţi în industria orizontală“.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: