Termocentrala Rovinari va merge cu două grupuri la iarnă

“Centrala Rovinari, indiferent ce va încerca să facă unul sau altul, nu va merge cu mai mult de două grupuri în această iarnă”, avertizează Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. Căldărușe a spus la TV Sud că principalul motiv este acela că nu va fi suficient cărbune. Au fost ierni în care termocentrala a funcționat cu patru grupuri.

Acesta a spus despre Cariera Tismana că s-ar putea să nu mai dea aproape deloc cărbune până la anul, în vară. “Acum dă o cantitate foarte mică, s-ar putea să mai dea câteva zile. S-ar putea ca, până la anul în iulie-august, cantitatea de cărbune dată de cariera Tismana să fie una neînsemnată”, a spus Căldărușe.

Fronturile de lucru sunt blocate pentru că ori nu pot fi făcute exproprieri, ori sunt suprafețe forestiere care nu pot fi defrișate. La Cariera Tismana, complexul a cumpărat de mulți ani pădurea, dar sunt funcționari care blochează defrișările.

Pentru că nu este cărbune, compania nu va realiza nici producția de energie pe care a prognozat-o pentru acest an, a mai spus Gabriel Căldărușe. (A.A.)

Vizualizări: 2,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: