Termocentrală scoasă la vânzare

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare prin licitație în această lună. Anunțul a fost făcut de administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, Emil Gros, citat de agenția de presă Rador.

Creditorii vor aproba, cel târziu săptămâna viitoare, prețul la care va fi vândută termocentrala. Valoarea de piață depășește 100 milioane de euro, dar există și o valoare, de lichidare, de doar 60 milioane de euro.

Mintia nu mai funcționează din martie anul trecut, din lipsa cărbunelui. Astă-vară a fost disponibilizat personalul, iar termocentrala a fost trecută în conservare, ulterior intrând în proces de închidere.

Printre cei interesați să preia termocentrala se numără GSP Power al lui Gabriel Comănescu și Turboenergy Power din Chișinău, dar și companii din Coreea de Sud și Israel.

Și Romgaz, producătorul de gaze controlat de stat, este interesat de preluarea unui teren de la Mintia, aflat în proprietatea CEH, pentru a construi o nouă centrală de producție de energie pe gaze în ciclu combinat, cu putere instalată de peste 400 MW, investiție estimată la circa 300 milioane de euro.

Vizualizări: 5,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: