Testare Covid gratuită pentru învățători

Cadrele didactice din învăţământul primar se pot testa gratuit, începând de marţi, pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19. Aceste testări se pot face în peste 140 de centre de recoltare MedLife din ţară, inclusiv în Gorj.
Învăţătorii se pot testa în intervalul 1 - 14 septembrie, pentru a afla dacă au intrat în contact cu virusul şi dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.
„Demersul iniţiat de Sistemul Medical MedLife îşi propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învăţătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorităţi pentru a mări gradul de siguranţă în şcoli, odată cu reînceperea cursurilor”, precizează reprezentanţii companiei.
În cazul în care sunt identificate mai mult de trei cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleaşi instituţii, MedLife pune la dispoziţie şi teste RT-PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar.
Un rezultat pozitiv la testele de anticorpi IgG confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activităţii la locul de muncă.
Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.
Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare, mai anunță reprezentanții Medlife.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: