Testarea elevilor, cheltuiala profesorilor

Testările iniţiale ce se susţin în această săptămână au devenit sperietoarea profesorilor. Chiar dacă cei care trebuie să răspundă la întrebări sunt elevii, cadrele didactice trebuie bage mâna în buzunar pentru a xeroxa mii de teste care se întind pe pagini întregi. Cei care trebuie să umble la puşculiţa familiei pentru a asigura hârtie în şcolile care nu alocă nici un ban pentru acest proces sunt foarte nemulţumiţi de această situaţie.

Nemulţumire mare în rândul profesorilor gorjeni. Nu au mai luat salariile din luna iunie a acestui an, dar acum trebuie să vină la şcoală şi să-şi cheltuiască banii pe coli pentru evaluările iniţiale. Asta pentru că majoritatea unităţilor de învăţământ nu asigură nimic pentru buna desfăşurare a acestui examen. Un profesor de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu spune că a cheltuit zeci de lei pentru aceste evaluări. „Nu există coli pentru susţinerea testelor. Am făcut un calcul şi numai hârtia pentru imprimarea testelor costă 50 de miliarde lei vechi pe ţară. De exemplu, eu am scos din buzunar câteva zeci de lei pentru aceste testelor”, spune Daniel Popa, profesor în cadrul acestei unităţi. Liderii de sindicat consideră că aceste evaluări reprezintă un efort financiar prea mare pentru profesori. „Pentru profesori aceste teste reprezintă un efort financiar mare pentru că noi nu am luat salariul decât în iunie şi mai luăm în octombrie. Şi colegii noştri au copii care merg la şcoală, care au nevoie de rechizite sau au copii care merg la facultate în luna octombrie. A-şi multiplica aceste teste în număr foarte mare, mai ales profesorii care au o oră sau două pe săptămână înseamnă un efort financiar mare. Nu ştiu care va fi eficienţa acestor teste. Dacă le facem doar să fie metri cubi de hârtie cu care să se justifice activitatea atunci efectul este zero”, menţionează Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu.  

Notele nu se trec în catalog

Prin aceste testări vor trece toţi elevii din clasele II-XII. Cei din clasele de liceu vor susţine evaluări chiar şi la 12 materii pentru a oferi profesorilor o imagine asupra nivelului de pregătire al fiecărui elev. „Testările se organizează în fiecare şcoală în această săptămână. Acestea au rolul de a optimiza rolul de predare-învăţare şi de a informa părinţii cu privire la nivelul la care se află copiii dumnealor”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general al IŞJ Gorj.  Notele obţinute la aceste evaluări nu vor fi consemnate în catalog şi nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate ulterior părinţilor.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: